חרם ונידוי חברתי

ראשית, אני מודע ונותן מקום לסבל העצום שהתלמיד שעבר ועובר חרם חברתי חווה.  אני מודע להשלכות ולכך בתחת חרם כל העולם נראה שחור ואפל. 
 
לכן שמתי לי למטרה להקנות כלים להתמודדות עם התופעה ולחזק את הביטחון העצמי של המטופל ולעצור את החרם כמה שיותר מהר. לעיתים גם באמצעות התערבות מערכתית עם המורים ויועצת בית הספר, בנקביל לטיפול הפרטני. כי כל דקה תחת חרם נחוות כמו נצח, זה סבל אמיתי.
 
חשוב לדעת כי אין לאף אחד זכות לפגוע ולהחרים תלמיד אחר ולכל ילד זכות לחוות ביטחון עצמי גבוה. כי ביטחון עצמי זה מוצר בסיסי!
 
חרם חברתי אצל ילדים וילדותבדרך כלל מאורגן על ידי בעלי הכוח בקבוצה ("מלכת הכיתה" , ה"ערס" של הכיתה..) כדרך לחזק את המעמד החברתי שלהם. החרם לעיתים מלווה בשמועות שקריות, בהצקות מילוליות, הקנטות "ירידות" והשפלות מול כולם, בסחיטות ואף באלימות פיסית. 
 
האכזריות הגדולה ביותר היא בעצם העובדה שלאדם מבוגר יש לרוב יותר אלטרנטיבות בבחירת החברים שלו והמסגרות בהן הוא לוקח חלק. עם זאת, כילד בכיתה – אין לך ברירה אלא לראות ולפגוש את הילדים שמחרימים אותו כל בוקר בבית ספר כי  זו החברה היחידה שלו. למעשה, אין לאן לברוח וישנה תחושה של חוסר אונים וחוסר תיקווה.
 
לצערנו,
 מחקרים מראים כי גם הורים מאוד מעורבים ומאוד אכפתיים, לא תמיד מצליחים להבחין בחרם החברתי שהילד שלהם עובר. הרבה פעמים הילד מנסה להסתיר את זה שהוא מוחרם.
 
הרבה ילדים חשים כי החרם הוא בעצם באשמתם, כי זה מגיע להם, כי הם חלשים ולכן גם מסתירים זאת מהסביבה ההורית והמשפחתית. עם זאת, במידה ואתם מבחנים בשינויים בהתנהגות, במצב הרוח, בתדירות הפגישה עם החברים, בנטייה לתלות במבוגר, ברצון להמנע להגיע לבית הספר וחרדה מכך. אל תהססו לפנות להתייעץ ואנסה לעזור.

Call Now Button