בשונה מחרם חברתי בכיתה החרם ברשת האינטרנט אינו מוגבל במספר המשתתפים והרבה יותר קשה לעצור אותו. התכנים הפוגעים- אם זה קללות או תמונות פוגעות- מופצים תוך שניות ואין שליטה על המידע שהודלף. סיוט של כל אדם שפוגעים בפרטיות שלו ואין לו שליטה להגיב על כך.
כמובן הכי ממולץ זה מראש לא לשלוח ולחשוף תמונות אישיות שלך לאחרים אבל אם כבר שלחת ונעשה בהם שימוש לרעה עד כדי פגיעה יש צורך לתת על זה את הדעת הן בשיחה עם צוות בית הספר, הגשת תלונה במשטרה ושיחת הרגעה וטיפול לתלמיד המוחרם.
אנחנו יודעים כי הילדים של היום פשוט "חיים ונושמים" אינטרנט, אל לנו לנתקם ממרחב מקוון זה אך עלינו להעביר להם את המידע לגבי הסכנות שברשת, מידע זה מופיע באתרים שונים. אני משתמש בתיאור של הגלישה באינטרנט שזה כמו סיור בעיר הגדולה, ניח בתל אביב, יש מקומות ראשיים שמטיילים בהם אבל יש סמטאות חשוכות שלא מתקרבים אליהם מראש.
שימו לב, איני מתכוון לסכנות ולסיוטים של כל הורה מפדופילים אלא דווקא מזה שחברים בכיתה מצלמים את הילד או הילדה ובעזרת פוטו שופ מדביקים תמונת גוף בערום או כאלו שמפיצים שמועות שקריות, לרוב בעלות אופי מיני, כלפי הילד שלכם וגם מעיזים לצרף כיתוב של מספר הטלפון הנייד.
בשונה מהחרם בכיתה , בחרם ברשת יש עשרות משתתפים , חלקם לא היו משתתפים בחרם מלכתחילה אלמלא היו יודעים כי הם אינם אנונימיים. באנונימיות ברשת נותנת תחושת ביטחון מוטעה כפי שהוגדר "ברשת האינטרנט יש אשליה של קבוצה קטנה אבל זוהי קבוצה ענקית".
במקרים חמורים של חרם ופגיעה ברשת יש חשיבות למיידיות בפנייה להתערבות.
יצירת קשר: